Partners VRS de Haar

Utrecht Natuurlijk

VRS de Haar voert in samenwerking met Utrecht Natuurlijk kleurring-onderzoek uit. Door vogels te voorzien van kleurringen kunnen bewoners van Utrecht actief meewerken aan vogelonderzoek. Burgers kunnen ringen aflezen en doorgeven aan VRS de Haar.

Natuurmonumenten

De belangrijkste onderzoekslocaties van VRS de Haar bevinden zich op terreinen van vereniging Natuurmonumenten. Vogelonderzoek kan alleen uitgevoerd worden met toestemming en steun van de terreineigenaren en -beheerders. Natuurmonumenten maakt het ringonderzoek in Haarzuilens mogelijk.

Gemeeente Utrecht

De gemeente Utrecht heeft via het initiatievenfonds een subsidie verleent waardoor VRS de Haar de activiteiten kon opstarten.

Vogeltrekstation

Al het vogelringonderzoek wordt uitgevoerd in opdracht en samenwerking met het Vogeltrekstation (VT). Het VT is ook vergunningverlener van de ringmachtigingen.

Ringersvereniging

De ringers van VRS de Haar zijn lid van de Ringersvereniging. Deze vereniging behartigt de belangen van de ringers (onderzoekers) en verzorgd in samenwerking met het vogeltrekstation de opleiding en certificering van de ringers. Daarnaast zorgt de vereniging voor kennisoverdracht en -borging d.m.v. publicaties en lezingen.